25-vuotisjuhlavuosi

25 vuotta teekkarimaista kuorolaulua Tampereella

Tampereen Akateemiset Laulajat ry ja sen alaisuudessa toimiva Teekkarikuoro juhlivat vuonna 2010 neljännesvuosisadan mittaista taivaltaan.

Lokakuussa 1985 joukko laulusta kiinnostuneita teekkareita kokoontui Tampereen teknillisellä korkeakoululla. Tarkoituksena oli perustaa yhdistys Tampereen akateemiset laulajat ja sen suojiin mieskuoro – paitsi jos mukaan saataisiin riittävästi naisia. Ennen yhdistyksen perustamista Teekkarikuoro oli toiminut Tampereen teekkarien soitannollisen seuran (TTSS) alaisuudessa. Toiminta kuitenkin hiipui 80-luvun alkupuolella jättäen tamperelaiseen teekkarikulttuuriin aukon, joka huomattiin ylioppilaskunnan ja yliopistonkin tasolla. Keväällä 1986 alkoivat uuden sekakuoron harjoitukset. Teekkarikuoron lisäksi yhdistyksessä toimi vuosina 1990-1995 mieskuoro Vox Academica, jota johti Heikki Liimola.

Juhlavuoden alkajaisiksi Teekkarikuoro julkaisi juomalaululevyn “Tuopin täydeltä” 17.3.2010. Kyseessä on Teekkarikuoron ensimmäinen ja toistaiseksi paras levy, joka sisältää juomalauluja ja muita teekkarikulttuurin helmiä.

25 vuoden virstanpylvästä juhlistettiin levynjulkaisun lisäksi perinteisellä kevätkonsertilla keskiviikkona 12.5. sekä Tampere-aiheisella juhlakonsertilla, joka järjestettiin tiistaina 21.9.2010 Tampere-talossa. Tampere-talon konsertissa esiintyi myös suurkuoro, johon kutsuttiin laulamaan kaikki vanhat teekkarikuorolaiset. Juhlavuoden päätti joulukonsertti Tampereen Tuomiokirkossa lauantaina 4.12.2010.

Juhlavuonna Teekkarikuoro konsertoi myös Punkalaitumella 10.4.2010 kuoron harjoitusleirin yhteydessä ja piti oululaisen teekkarikuoron TeeKun kanssa yhteiskonsertin TTY:llä lauantaina 17.4.2010. Konserttien lisäksi juhlavuonna järjestettiin lokakuussa akateemiset vuosijuhlat, joiden yhteydessä julkaistiin kuoron historiikki. Vuosijuhlille kutsuttiin mukaan juhlimaan myös kaikki entiset teekkarikuorolaiset. Teekkarikuoro ja pienemmällä kokoonpanolla esiintyvä TeekkariKvartti keikkailivat Tampereella vuoden aikana myös erilaisten tempausten muodossa.