Julkaisut

Teekkarikuoro on julkaissut kolme levyä: tunnelmallisen joululevyn Tumman taivaan taika, teekkariutta syväluotaavan Alussa oli insinöörin ja hilpeän juomalaululevyn Tuopin täydeltä. Kaikki levyt voi ostaa verkkokaupastamme.

Tumman taivaan taika

Suomalaisessa joulussa yhdistyvät pimeän vuodenajan luoma taianomaisuus ja tunnelmallisuus, hohtavien hankien ja kynttilöiden valo sekä yhdessäolo ja toivo. Nämä teemat mielessämme lähdimme suunnittelemaan joululevyä, jolle halusimme mukaan sekä perinteisiä joululauluja että uutta kuoromusiikkia. 

Tumman taivaan taika -levyllä kuullaan useita aiemmin julkaisemattomia sävellyksiä. Kuoromme luottosäveltäjä, entinen teekkarikuorolainen Elina Majuri sävelsi levyllemme kaksi laulua. Levyn nimikkoteoksen Tumman taivaan taika tekstin on tehnyt teatteri- ja kulttuurialan monitaituri Katariina Lantto, ja Jouluyön teksti on Immi Hellénin vuonna 1916 kirjoittama runo. 

Säveltäjä ja kuoronjohtaja Sabrina Ljungbergin riemukas Tule armas joulu! on sävelletty Sakari Topeliuksen 1870-luvulta peräisin olevaan runoon. Lauluyhtye Viidelle alunperin sävelletty mystinen Metsien joulu on levyämme varten saanut uuden sekakuorosovituksen säveltäjä Virpi Eroman käsissä. Tutuista joululauluista olemme valinneet levylle perinteisten versioiden rinnalle tuoreita sovituksia.

Levy äänitettiin toukokuussa 2022 ja julkaistiin 24.11.2022.

Levyn kappalelista ja lisätietoja levystä täällä.

Alussa oli insinööri

Tällä Teekkarikuoron toisella levyllä teemoina ovat teekkarius ja Tampere. Perinteikäs Teekkarihymni pyöräytettiin duuriin ja sanoitettiin uudelleen, tuloksena on Tampereen teekkarien juhlahymni. Juomalaulujakaan ei voi Teekkarikuoron levyltä unohtaa. Teemu Teekkari -sikermä on nyt levytetty tamperelaisena versiona (sisältää Pesupallon). Kantelettaren runoon tehty Huuan mie humalattaki taas on eräänlainen antijuomalaulu. Sen sävelsi kuorolle Jussi Tamminen, säveltäjä ja kuoronjohtaja, joka aikoinaan vaikutti myös Teekkarikuorossa. Muita levyä varten tilattuja teoksia ovat Jaakko Mäntyjärven säveltämä Canon Indeed sekä Anna-Mari Kähärän säveltämä ja Sinikka Nopolan sanoittama Alussa oli insinööri. Tämä humoristinen juhlakantaatti sävellettiin juhlistamaan TTY:n 50-vuotisjuhlavuotta.

Levy äänitettiin huhti- ja marraskuussa 2016 Kangasala-talossa, ja julkaistiin 29.11.2016.

Lähde kanssamme matkalle tekniikan maailmaan. Saatat yllättyä.

Tuopin täydeltä – 25 vuotta juomalauluja

Teekkarikuoron ensimmäinen levy Tuopin täydeltä julkaistiin maaliskuussa 2010. Levy sisältää niin uusia kuin Rasputimesta tuttuja juomalauluja sekä teekkarikulttuurin merkkiteoksia. Suurin osa levyn 21 kappaleesta kuuluu Teekkarikuoron suosikki- ja vakio-ohjelmistoon, mutta mukana on myös Teekkarikuorolle tehtyjä uusia sovituksia. Levy on äänitetty touko- ja lokakuussa 2009 Tampereen teknillisellä yliopistolla Festian isossa salissa sekä Teekkarisauna Mörrimöykyllä Hervannassa.

fiFinnish